Klinik Psikolog Nedir?
Klinik psikologlar, psikoloji/rehberlik ve psikolojik danışmanlık lisans programlarından mezun olan bireylerin klinik psikoloji alanında yüksek lisans yaparak edinmiş oldukları unvandır. Klinik psikologlar, klinik görüşme gerçekleştirerek, danışanı değerlendirmek, anlamak ve amaçlarına ulaşmasına yardım etmek için aktif dinleme becerileri ve çeşitli psikolojik teknikler uygular.
Klinik Psikolog Hangi Eğitimleri Almalı?
Klinik Psikolog Kariyer Yolculuğu ve Eğitim Gereksinimleri
Psikoloji lisans programı ardından klinik psikoloji yüksek lisansı eğitimini tamamlayan kişiler, ruh sağlığı uzmanı olurlar. Psikoloji bölümümün olduğu gibi klinik psikolojinin de birçok alt alanı bulunmaktadır. Genel olarak psikolojik rahatsızlıklarla ilgilenilir. “Bilişsel davranışçı terapi, Şema terapi, Psikodinamik terapi, cinsel terapi, EMDR terapi” gibi ekoller bireysel uygulanmaktadır. Danışanın şikayetine uygun psikoterapi ekolünü belirleme ve yönlendirme klinisyenin görevleri arasındadır.
Klinik Psikolog İlaç Yazabilir mi?
Bu soruya cevabımız, hayır. Klinik psikologlar, danışanına yardım etmek için aktif dinleme becerileri ve çeşitli psikolojik teknikler uygular. Klinik psikolog nedir sorusuna en önemli cevabımız aslında bu başlıkta saklıdır. Klinik psikologlar ilaçlarla değil, terapi ile çözümleme sağlarlar.
Klinik Psikolog Hangi Hastalıklara Bakar?
Danışanı terapiye getiren problemler üzerinde durulmaktadır. Genel ve yaygın olan durumlar, kaygı, depresyon, sosyal fobi ve travmalardır.